Har du en drøm om å bygge et hus? – Så les med her

Mange nettbutikker tilbyr i dag et stort utvalg av leveringsmetoder. En sikker vinner sender nå noen ganger til en pakkebutikk, hvor du selv henter din nyinnkjøpte vare når det er tid til det. Leveringsformen er ultra enkel, og ofte også det billigste fraktalternativet.

Flere nettbutikker utfører levering på kun én virkedag på utallige varenumre, men vær på vakt da det forstås at bestillingen er gjennomført før et fastsatt tidspunkt, tatt i betraktning at de har mulighet til å få produkt klart før de logistikkansatte har fire kvelder.

Noen nettselskaper tilbyr gratis levering, men i de fleste tilfeller gjelder dette kun hvis du handler for et fastsatt beløp. I tillegg bør du vurdere den mest prisbevisste leveringsversjonen, som typisk – uansett hvor du befinner deg i Aarhus, Solrød Strand eller Lystrup – vil være å få transportøren til å levere pakken din til et hentepunkt.

Individuelle e-selskaper garanterer gratis levering

Det er nå ganske rimelig for vanlige folk å sammenligne priser (via f.eks. PriceRunner) på flere e-butikker og dermed har mange netthandlere har blitt presset til å kutte prisnivået på en rekke av deres produkter – for juniorer, og også for kvinner og menn – ganske mye, og til og med noen ganger love gratis levering.

Til tross for dette kan det fortsatt være lønnsomt å sammenligne en rekke forhandlere på nett etter et salg før du foretar kjøpet, slik at du kan være sikker på å få den beste prisen.

Man skal imidlertid være så forsiktig at dersom en nettbutikk annonserer et produkt til salgs til en salgspris som kan oppfattes som utopisk beskjeden, kan det ofte være et symbol på et falskt internettselskap. Bestillinger av betalingskort er tross alt omfattet av en forskrift, som beskytter en mot svindel på internettlagre.

Før folk kjøper fra en e-forhandler kan du tross alt bestemme handelsvilkårene, men det er stort sett ikke superspennende.

Et alternativ kan kanskje være å sjekke om nettbutikken er e-merket, siden det skal være en erklæring om at nettselskapet overholder de etablerte reglene, og at nettbutikken av og til besøkes av fagfolk som forstå gjeldende vilkår. Det gir deg en snarvei for å hjelpe hvis du støter på problemer i forbindelse med kjøpet.

I tillegg til dette er det smart at kjøper er klar over de mest relevante betingelsene som gjelder for bestillingen, for eksempel hvilken bytterett nettbutikken har. På grunn av dette er det også viktig at du alltid sikrer kvitterings-e-posten din, slik at du alltid kan bekrefte bestillingen, uansett om du etterspør produkter til en jente eller en gutt.

Sjekk om e-butikken er verifisert av e-merket

Trustpilot tilbyr uforlignelig stabile snarveier for å undersøke et lengre spekter av andre kjøpers erfaringer, og av den grunn er det bra at du gransker e-butikkens anmeldelser før du handler.

Facebook genererer også fullt gunstige snarveier for å få innsikt i nettbutikkens popularitet. I tillegg til det ser vi til og med e-butikker hvor du kan gi uttrykk for en vurdering av kjøpsopplevelsen, som like gjerne kan brukes til å få et innblikk i kundetilfredshet.

Nettstedet vårt er finansiert av inntekter fra annonsering. Vi har et nært samarbeid med mange e-butikker når vi formidler selskapenes tilbud, og tjener provisjon under forutsetning av at en av de besøkende på siden vår realiserer et kjøp.

Retningslinjer vedrørende produkter og nettbutikker støttes ofte, men vi kan ikke garantere mot endringer som kan ha blitt realisert etter siste oppdatering av nettsidens data.