Å bygge et restaurantlokale kan være både ekstremt komplisert og relativt enkelt. Type restaurant og konsept har selvfølgelig utrolig mye å si, men det finnes også en god del spillerom innenfor det som kan fremstå som relativt like restauranter. Små grep kan ha mye å si, så bruk en krittavle istedenfor en dyr skjerm.
Et enkelt og stilrent restaurantlokale
Hvis man kan begynne med et helt tomt og enkelt lokale, starter man også på mange måter med et helt tomt lerret. Hvis vi ser bort ifra tekniske installasjoner og utstyr, trenger man egentlig bare bord, stoler og informasjon om menyen. Her kan en enkel krittavle være et godt eksempel på nøyaktig hvor enkelt det faktisk er mulig å gjøre restaurantlokalet. Mange kafeer og restauranter bruker enkle tavler og håndskrevne ark for å skape en hjemmekoselig og rustikk følelse.
Å benytte enkle virkemidler og et ryddig interiør vil gjøre det enklere å tilpasse restaurantlokalet til ulike behov og ønsker. For eksempel vil det være lettere å forme restauranten rundt et annet kjøkken eller en helt annen profil.
Gjenbruk og ombruk eller rimelig nytt interiør
Det er uten tvil mulig å skape mye spennende med brukte møbler, det trenger ikke å være vanskelig å sette sammen en komplett spisesal med bare funn fra bruktmarkeder og Finn.no. Slike bruktfunn kan enten tilpasses med en gjennomført stil, eller skape en bevist variert og eklektisk kombinasjon av helt forskjellige bort, stoler og annet interiør.
Det finnes også robust og rimelig interiør som kan være en budsjettvennlig løsning for en ny restaurant. Samtidig er det viktig å sørge for at du velger møbler som virkelig tåler å brukes i et miljø der for eksempel bord og stoler utsettes for mye kraftigere slitasje enn i et privat hjem. Med godt forarbeid kan du bruke gode kvalitetsmøbler til å skape et flott og praktisk restaurantlokale med enkle midler.